Ervaringen

Aankoop tussenwoning Drachten
Na 5 jaar in een appartement te hebben gewoond, wou ik graag wat dichterbij mij werk gaan wonen in een groter huis met een tuin. Al snel was het duidelijk dat ik in Drachten mijn eerste huis wou gaan kopen, zodoende ben ik via vrienden in contact gekomen met Theun. Als leek zijnde op dat gebied, een echte uitkomst!
Theun heeft mij geholpen met het zoeken en vinden van leuke woningen. We hebben samen een aantal woningen bekeken, waarbij Theun ook kritisch naar de technische aspecten van het huis keek en zo nodig ook kritsche vragen stelde waar ik zelf niet eens bij stil stond. Uiteindelijk heb ik een leuke tussenwoning gekocht in Drachten. Theun heeft voor mij de onderhandelingen gevoerd, welke even geduurd hebben maar Theun bleef ten alle tijden rustig en heeft mij geholpen bij de financiering. Dankzij de kennis en jarenlange ervaring van Theun woon ik nu met veel plezier in mijn nieuwe woning, ik ben erg tevreden over de samenwerking waarbij mij uiteindelijk veel geld is bespaard.

Elly.

Aankoop vrijstaande woning
Ik heb mij gevestigd als huisarts op het platteland in Friesland. Ik vind dat je dan ook in dit gebied moet wonen. Theun heeft mij geholpen een koopwoning te zoeken in de regio. Ik wilde een vrijstaande woning in het buitengebied met een royale tuin. Omdat ik niet erg handig ben moest het een  goed onderhouden huis zijn. Ik heb samen met Theun een aantal huizen bekeken, waabij ik met name keek naar wat ik mooi vond, maar Theun juist veel meer oog had voor bouwkundige aspecten, ligging en omgeving en juridische zaken in de koopvoorwaarden.  Uiteindelijk  vond ik een huis waarbij ik een goed gevoel had en Theun geen tekortkomingen kon ontdekken. Toen begonnen de onderhandelingen over de prijs. Gelukkig heeft Theun deze gedaan. Omdat ik het huis heel graag wilde kopen had ik zeker veel meer betaald. Ik ben erg tevreden over over de inbreng van Theun als Aankoopmakelaar en het heeft mij veel geld bespaard.

Renate.

Aankoop twee onder een kap Leeuwarden
Het wonen in een appartement aan de rand van het centrum van Leeuwarden is leuk. Maar met samen een afgeronde studie en een vaste baan werd het tijd om iets voor onszelf te gaan kopen. Als leek op dit gebied hebben wij Theun ingeschakeld, en een 3-tal woningen in verschillende wijken in Leeuwarden bekeken.Wat ons opviel is dat Theun bij bezichtigingen heel anders naar het huis keek dan wij.Wij keken vooral functioneel naar een huis zoals de ruimtes, ligging, wel of geen mooie keuken etc. Theun keek vooral naar het onderhoud, leeftijd CV, energieverbruik en zelfs achter vreemd geplaatste objecten om te zien of er niet iets gemaskeerd werd, echt veel zaken waar wij nooit aan gedacht hadden! Uiteindelijk is het een mooie halfvrijstaande woning in Zuiderburen geworden.Op basis van veel ervaring heeft Theun ons uitgebreid geadviseerd over een mogelijk bod ten opzicht van de vraagprijs. Na veel onderhandelingen tussen Theun en de verkoper is het tot een deal gekomen. We zijn ervan overtuigd dat we meer hadden betaald als we zelf de onderhandelingen hadden moeten doen. Het tactisch inzicht en koopmanschap van Theun heeft ons veel geld bespaard!

R en A.

Aankoop appartement in Drachten
Op zoek naar woonruimte in Drachten kom je tot de ontdekking dat er voor huurwoningen een wachtlijst van ca. twee jaar bestaat. Via internet kwamen wij in aanraking met Theun van der Meulen, De Aankoopmakelaar en zeer bekend met de woningmarkt in Drachten. Hij heeft ons voor uitgerekend dat, als je bijvoorbeeld in een flat/appartement wilt wonen, voldoende mogelijkheden zijn om te kopen, waarbij de maandlasten niet hoger zijn dan bij huren! Uiteindelijk wonen wij inmiddels met veel plezier in een 3-kamerflat voor ca. 450 euro in de maand, inclusief energieverbruik en servicekosten voor onderhoud en andere kosten van de Vereniging van Eigenaren! Echt de moeite waard om te overwegen, waarbij de jarenlange ervaring van Theun uitstekend van pas komt.

A.M.